Veiligheid op straat


Criminelen maken gebruik van de slordigheid en onoplettendheid van mensen en maken het onveilig op straat. probeer het zakkenrollers en straatrovers dus zo lastig mogelijk te maken. Een onbewaakte tas die u in de winkel neerzet is een gemakkelijke prooi voor wie kwaad wil doen. Schrijf ook nooit uw pincode op uw bankpas, maar verzin een handig ezelsbruggetje om uw pincode  te onthouden!

In het openbaar bellen bijvoorbeeld attendeert straatrovers op uw mobieltje of andere waardevolle spullen en zo zou u makkelijk het slachtoffer kunnen worden. Onderstaand nog wat handige tips om nare roofovervallen zo veel mogelijk te beperken.

  • Houd u waardevolle spullen uit het zicht en stop uw geld en mobiele telefoon goed weg. Het is niet handig uw portemonnee of mobiel in uw achterzak te stoppen. Ook aan uw fietsstuur of rollator zijn uw spullen niet echt veilig.
  • Neem niet te veel contant geld mee op zak. U kunt immers overal betalen met uw pinpas.
  • Wilt u geld opnemen bij een geldautomaat doet dit dat overdag en niet bij een afgelegen automaat. Tegenwoordig  staan er ook al pinautomaten in grote winkels binnen zoals  Albert Heijn of Hema, scherm altijd uw handeling af met uw hand, laat niemand meekijken! Laat vreemden u niet helpen!
  • Uw pincode is uw persoonlijke code. Niemand anders hoeft deze te weten. Ook een bankmedewerker of politieagent vragen nooit naar deze gegevens. Heeft u moeite om uw code te onthouden? Verzin een handig ezelsbruggetje om deze dan te onthouden en schrijf de code nooit op een bankpasje. Vraag om u privacy als er vreemde mensen te dicht bij u staan.
  • Dieven hebben het vooral voorzien op dure smartphones. Ga dus niet op straat staan bellen. Noteer vooral uw IMEI-nummer van uw telefoon. U vindt het IMEI-nummer onder Instellingen algemeen, info. Met dit nummer kan de politie uw gestolen telefoon blokkeren,  dit nummer is een uniek serienummer van uw mobiele telefoon. Een andere manier om uw IMEI nummer te vinden is *#06#. Noteer het nummer eventueel voor de verzekering.
  • Loopt u op straat houdt uw handtas dan aan de kant van de huizen, bewaar uw handtas in een afgesloten fietstas als u op de fiets stapt.
  • Stel dat er een tasjesdief actief is laat uw tas los en probeer niet uit alle macht vast te blijven houden. U kunt vallen of zich bezeren. Geef een harde schreeuw en probeer de aandacht te trekken. Probeer het signalement van de overvaller te onthouden om aan de politie door te geven!
  • Als u zich niet veilig voelt ga dan niet alleen de straat op en zoek de drukte op! Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus