Overwinteren Spanje

Lang geleden trokken de mensen in Noord-Europa met de mammoets mee naar het zuiden om te overleven. Gelukkig is dat niet meer nodig. Wel is het zo dat veel mensen in de winter dromen van de zomer. Zo kwam het overwinteren tot stand. 

Denkt u ook aan overwinteren en wilt u ook overwinteren? Zuid Spanje en Portugal zijn zeer populair bij de overwinteraars ook Griekenland is interessant.

Veel mensen overwinteren in appartementen maar ook op een camping kan men in de winter verblijven. Verre landen worden steeds populairder bij het overwinteren zoals  bijvoorbeeld Thailand.

Tegenwoordig neemt het aantal Nederlanders dat tijdens de koude wintermaanden in het buitenland gaat overwinteren steeds meer toe. Vooral veel 50plussers zoeken in de koude maanden de zon op. De meeste mensen geven de voorkeur aan bestemmingen rond het Middellandse zee gebied. Hierbij kunt u denken aan landen zoals Turkije, Griekenland, Marokko, Spanje of Portugal. Vooral overwinteren in Spanje is erg populair.

De reden dat Spanje zo populair is, is dat dit land ook in de wintermaanden nog een aangenaam klimaat heeft. Ook zijn de (gezonde) levensstandaard, de cultuur en de gezelligheid redenen om een aantal weken en soms zelfs maanden in Spanje te overwinteren. Elk jaar vertrekken ongeveer 50.000 Nederlanders tijdens de koude wintermaanden voor het overwinteren Spanje.

Maar wat maakt Spanje nu zo’n geliefd land om in te overwinteren? Gemiddeld is het aan de kusten van de Costa del Sol en Costa Blanca meer dan tien graden warmer dan in ons land. In de periode December tot Februari ligt de temperatuur vaak tussen de 15 en de 20 graden. Doordat de dagen wat korter zijn in Spanje is er ook minder kans op de welbekende ‘’winterdip’’.

Er zijn verschillende manieren om in Spanje te overwinteren. Allereerst is het mogelijk om een hotel, huisje of een appartement te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om een speciaal overwinteringsreis te boeken. Verschillende touroperators bieden speciale overwinteringsreizen aan in hun pakket. Tot slot is het ook mogelijk om een tweede woning in Spanje te kopen. Dit kan financieel gezien aantrekkelijk zijn. Wanneer je namelijk zelf niet aanwezig bent, kan de woning eventueel aan bekenden, vrienden of familie verhuurt worden.

Wanneer u overweegt een tweede huis in Spanje te kopen, is het belangrijk om geen haastige beslissingen te maken. Het is een aanrader om eerst eens een tijd een vakantiewoning te huren voor het overwinteren Spanje. Op die manier kan uitgeprobeerd worden of het Spaanse leven in de wintermaanden echt bij u past.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus