Senioren Auto

Voor 84 procent van de senioren is de auto het hoofdvervoermiddel. Ook blijkt dat oudere bestuurders hun eigen rijkunsten vrij hoog inschatten: gemiddeld geven ze zichzelf een score van 7,7 op 10. Dat blijkt uit een studie dat Bekx & X in opdracht van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) en KBC Bank en Verzekeringen. De studie werd uitgevoerd bij 300 automobilisten tussen 55 en 75 jaar. 

Uit de studie blijkt ook dat slechts 18 procent de fiets en 8 procent het openbaar vervoer verkiest boven de wagen. Zes op tien senioren zegt dat ze nooit de bus nemen. Te weinig (veilige) haltes, te weinig comfort en te weinig bestemmingen (vooral buiten de stad) zijn de hoofdredenen, zo blijkt uit de studie. 
Gemiddeld leggen senioren tussen 55 en 75 zo'n 15.000 kilometer per jaar af met de auto.

Autorijden is voor senioren steeds vaker een noodzaak - minder buurtwinkels, bushaltes, postkantoren... - maar los daarvan blijft de auto het meest favoriete vervoermiddel.

Maar wist u ook dat medicijnen de rijvaardigheid danig kunnen beinvloeden? Eén op de zes Nederlanders slikt zo'n medicijn. Dat kan natuurlijk gevaarlijke situaties veroorzaken. Check dus van te voren of uw medicijn daar ook bij hoort, voordat u in de auto stapt.

U vraagt zich waarschijnlijk ook af, hoe kan ik het weten of mijn medicijn veilig is om in de auto te stappen, motor te rijden of de bromfiets te gebruiken.

Vaak wordt het aangegeven op de volgende manieren:

1. Door middel van de gele sticker.
2. Er staat een waarschuwing op het etiket van de medicijnen.
3. Het staat in de bijsluiter van de medicijnen.

Het is dus altijd verstandig om de bijsluiter van de te gebruiken medicatie aandachtig door te lezen voordat u de auto gaat gebruiken. Uiteraard is het per individu anders hoe iemand op een medicijn reageerd.
 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus