Betalen op internet

Veel mensen surfen en kopen online vandaag de dag. Maar hoe herken je een veilige website? Vaak dien je als bezoeker of koper in te loggen en ontstaat er een beveiligde internet verbinding.

Herkenbaar aan de https in de url van de desbetreffende website. Let ook vooral op bij internetbankieren dat het de beveiligde website van uw eigen bank betreft.

Heeft u heerlijk gesurft en geshopt op internet en heeft u een keuze gemaakt voor een product. Dan gaat u over tot de bestelling van het product en dient u te betalen. Daar zijn diverse betalings mogelijkheden voor. 


U kunt vaak kiezen uit de volgende betalings mogelijkheden:

 • Vooruit betalen.
  U maakt het geldbedrag zelf handmatig via uw eigen bankrekening over op de rekening van de winkelier. Het nadeel is dat de winkelier vaak wacht met het verzenden- leveren van het product tot het geld daadwerkelijk op zijn rekening staat.

 • Betalen met IDEAL.
  Dat is snel en veilig! U stemt zelf toe en geeft akkoord dat het van uw eigen bankrekening af wordt geschreven. De winkelier heeft het vrijwel direct binnen. 

 • Betalen met een creditcard.
  U vult uw creditcard gegevens in en krijgt akkoord. De rekening van de creditcard ontvangt u vaak achteraf.
  Bovendien zijn er vaak gunstige voorwaarden aan gekoppeld bijvoorbeeld een verzekering bij diefstal of schade.

 • Betalen met een automatische incasso.
  U machtigd de winkelier door het geven van uw naam, bankrekeningnummer en akkoord. Het verschuldigde bedrag wordt dan (eenmalig) van uw bankrekening geincasseerd door de winkelier.
  Een automatische incasso kunt u altijd zelf intrekken binnen een bepaald aantal dagen. In februari 2014 worden er veel veranderingen doorgevoerd inzake de automatische incasso's. Dan krijgen we te maken met SEPA. Het lijkt iets ingewikkelder te worden maar het wordt veiliger.


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus