Hulp belastingaangifte

Elk voorjaar valt hij weer op de mat: de beruchte blauwe envelop van de belastingdienst. Ook veel ouderen ontvangen deze brief. Er zijn echter erg veel 50plussers die deze brief direct in de prullenbak gooien, omdat ze denken dat ze niets meer met belasting te maken hebben. Ook weten de meeste ouderen niet waar ze recht op hebben of vinden de drempel te hoog om aangifte te doen. Dit is echt zonde. Veel ouderen kunnen jaarlijks juist te veel betaald belastinggeld terugkrijgen.  Alleen al in de stad Enschede lopen, volgens schatting van de Stichting Welzijn Ouderen, tienduizend 65-plussers jaarlijks geld mis, omdat ze geen belastingaangifte doen. Het bedrag wat men hierdoor misloopt kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.  Het is dus een veel beter idee om het aangiftebiljet wel in te vullen of door een T-biljet aan te vragen en deze in te vullen.

Veel ouderen geven aan dat de drempel te hoog is om aangifte te doen, of weten vaak niet hoe het moet. Om deze 50plussers wat tegemoet te komen zijn er verschillende instanties waar je terecht kunt om hulp bij belastingaangifte doen te krijgen. Zo heb je de belastingtelefoon.

De belastingtelefoon is gratis. Hier kunt u met allerlei specifieke vragen terecht. Ook staat er wat meer algemene informatie op de website van de belastingsdienst. Wanneer u een wat minder hoog inkomen heeft, kunt u gratis een persoonlijke invulhulp krijgen bij een regionaal belastingskantoor. Via de belastingtelefoon kunt u daarvoor een afspraak maken.

Ook heeft het lid worden van een ouderenbond een voordeel op het gebied van belastingaangifte doen. De meeste ouderenbonden hebben een speciale gratis belastingservice. Dan komt iemand bij u thuis en helpt u bij het doen van de belastingaangifte. U kunt er tot slot ook voor kiezen om een belastingadviseur in te schakelen. Dit is meestal niet gratis.

Valt u onder de categorie 50plus en heeft u hulp bij belastingaangifte nodig? Stap dan nu gewoon over de drempel en vraag om hulp. Er zijn diverse instanties die u kunnen helpen, gratis zijn en het geen probleem vinden om u een handje te helpen.

Soms kunt u een mooi bedrag terugkrijgen van de belasting waar u weer leuke dingen van kunt doen. 

Heeft u moeite met het plegen van een telefoontje naar een bepaalde instantie? Wellicht kan ik u erbij helpen.  Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus