Giften aan goede doelen

Onder bepaalde voorwaarden kunt u giften aan goede doelen op uw inkomen in mindering brengen. Eén van de voorwaarden is dat de instelling waar u uw gift aan overmaakt een algemeen nut beogende instellingen is, kortweg anbi. Op www.belastingdienst.nl kunt u een overzicht vinden van de anbi’s.

ANBO is overigens een door de Belastingdienst erkende instelling. Uw gift aan ANBO (inclusief de contributie) is voor u aftrekbaar én voor ANBO niet belast.

U dient er rekening mee houden dat niet het totale bedrag aftrekbaar is. Deze drempel is 1% van het verzamelinkomen uit Box 1 (werk en woning), Box 2 (aanmerkelijk belang) en Box 3 (sparen en beleggen). Is dat verzamelinkomen bijvoorbeeld € 10.000,-, dan is de drempel € 100,-. De minimum drempel is € 60, -.

Het doen van giften kan ook betekenen dat uw belasting over uw voordeel uit sparen en beleggen daalt. Zie voor bijzonderheden de andere mogelijkheden van belastingbesparing.

Op de website van de Belastingdienst kunt u een test doen of u voor aftrek van giften in aanmerking komt.

Heeft u moeite met surfen op internet? Vindt u de computer een beetje eng? Ik kan u erbij helpen en u leren om meer zelfvertrouwen  te krijgen.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus