50 plus

Op dit moment zijn er meer dan 5,8 miljoen mensen die onder de categorie 50-plus vallen. In de aankomende jaren zal het aantal 50 plussers blijven toenemen. Dit komt onder andere omdat de levensverwachting in Nederland steeds hoger komt te liggen. Er wordt veel onderzoek gedaan binnen de medische wereld waardoor onze levensverwachting steeds hoger wordt.

In het algemeen heeft de term 50 plus een wat negatieve lading. Vaak denken mensen dat het bij 50 plus over ouderen of senioren gaat. Wat veel mensen niet weten is dat 50 plussers vaak nog bruisen van de energie. Zij krijgen juist weer wat meer tijd om er op uit te gaan en dingen te ondernemen, onder andere omdat de kinderen vaak het huis uit zijn. Hieronder staan een aantal leuke weetjes over de 50 plus categorie.

50Plusbeurs
Op verschillende manieren wordt in Nederland rekening gehouden met de 50 plussers. Om te stimuleren dat deze groep er ook nog lekker op uit gaat en leuke activiteiten onderneemt, wordt bij verschillende organisaties en/of evenementen korting gegeven. Zo zijn er speciale 50 plus kortingen bij de bioscoop en kan er tegen een gereduceerd tarief met het openbaar vervoer gereisd worden. Ook wordt elk jaar de 50 plus beurs speciaal voor deze categorie mensen georganiseerd. Daar kunt u terecht voor informatie, workshops, lezingen en amusement, allemaal rondom het onderwerp 50 plus.

50Plus Hobby's.
Zowel mannen als vrouwen krijgen vaak als ze boven de 50 zijn weer wat meer tijd voor hobby’s. Zo hebben mannen vaker tijd om te gaan vissen, sporten of tuinieren. Vrouwen nemen vaak meer tijd om te lezen, te handwerken, maar ook zeker schilderen of te wandelen. Dit worden vaak standaard 50 plus hobby’s genoemd, maar deze hobby’s worden zeker niet alleen door 50 plussers uitgeoefend!

50Plus reizen.
Vaak hebben 50 plussers meer tijd om weer te gaan reizen. Daarom zijn speciale 50 plus reizen te vinden op het internet. Bij deze reizen wordt extra rekening gehouden met het comfort en de luxe die 50 plussers vaak willen. Zo zijn er onder andere 50 plus single reizenen 50 plus comfort reizen.

Kijk voor meer informatie over de categorie 50 plus of voor wat u allemaal als 50 plusser kunt doen op andere webpagina’s. Zo kunt u onder andere meer informatie vinden over 50Plus Gezondheid en verschillende soorten vakanties.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus