50 plus huidveroudering

Wat is de meest kwetsbare huid in het gezicht? 
Rondom de ogen zie je de huidveroudering het eerst. Het weefsle is daar bij de geboorte al dun en kan heel weinig vocht vasthouden. Er zijn voedende en verstevigende oogcrèmes die voorzichtig en deppend met een vinger kunnen worden aangebracht rondom het oog, op de rand van de oogkas.

Hoe verloopt huidverhoudering?
Tussen het twintigste en dertigste jaar gaat de bovenste huidlaag minder lipiden(vetten)produceren. De celvernieuwing verloopt steeds trager.De huidcellen produceren minder huideigen hyaluronzuur, dat de huid een natuurlijke lift en versteviging geeft. De middelste huidlaag verliest jaarlijks 1 procent collageeninhoud en in de onderste huidlaag verdunt het vetweefsel. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en de contouren worden minder goed zichtbaar. De eerste lijntjes vormen zich rond het dertigste levensjaar. Rond de veerig jaar onstaan de eerste rimpels. Rond de vijftig jaar verslapt het weefsel en wordt de huid droger, dunner en gevoeliger. Bij zestigplussers is de huid dun en bevat hij nog minder vocht.

Moet ik mij zorgen maken om vlekjes op mijn huid?
De huid kan veranderingen doormaken; een vlekje verkleurt of wordt groter, een wondje geneest niet of er ontstaat een ruw plekje. Houd vlekken of andere veranderingen van de huid altijd goed in de gaten en bezoek bij twijfel uw huisarts. Vlekjes kunnen een voorteken zijn van kanker. Een hoge zonbescherming is belangrijk om huidproblemen te helpen voorkomen.

Waarom verandert de gezichtsuitdrukking bij het ouder worden?
Met het ouder worden verandert de gezichtshuid. Het weefsel houdt minder vocht vast en wordt dunner en slapper. Een oudere huid heeft niet per se alleen met rinpels te maken. Een gezicht met een jonge uistraling heeft de juiste verdeling aan volume. Denk hierbij aan een driehoek met de punt naar beneden: hoge jukbeenderen en een duidelijke kaaklijn.
Als de huid ouder wordt, keert die driehoek om; brede kaken, minder strakke contouren door de slappere huid en plattere wangen. Veel vrouwen vinden hun uitdrukking moe, gestresst of treurig. Er zijn crèmes die de huid meer volume en versteviging geven.

Rimpelweetje:
75% van de Nederlandse vrouwen geeft aan rimpels bij de ogen te hebben.
61% vrouwen hebben rimpels op het voorhoofd.

Wilt u fijne haar-, body- en gezichtsverzorging gebruiken probeer dan Herbalife producten. De Herbal Aloe lijn 
heeft botanische bestanddelen voor een heerlijke gehydrateerde huid en haar dat zijdezacht aanvoelt. Mail mij
voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.

Bron:Elke Dag Mediq najaar 2013
Bron: Beidersdorf/Eucerin& GFK Beauty care women U&A study, research fot Beiersdorf, february 2013Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus