Zuinig leven


Door het ontstaan van de economische crisis lijkt lang niet alles meer zo zeker. De zekerheden die we hadden, blijken steeds meer af te brokkelen. Vooral voor de 50plussers kan deze periode erg moeilijk zijn. Steeds meer mensen worden ontslagen en vooral voor de categorie 50plus is het lastig om daarna nog een nieuwe baan te vinden.

Dit kan ervoor zorgen dat het inkomen niet meer constant en gegarandeerd is. Om hier op in te spelen, kan het verstandig zijn om een verantwoord uitgavenpatroon te hanteren. Zuinig leven en besparen is een goede manier om niet voor verrassingen te komen staan. 

Wanneer u wilt besparen en zuinig wilt leven, zijn de volgende punten belangrijk:

  • Discipline
  • Een kasboek
  • Doorzettingsvermogen
  • Creativiteit. 

Hieronder staan een aantal stappen die u kunt doorlopen om te besparen en een zuinig leven mogelijk te maken.

  • Houd zowel het inkomen als de uitgaven bij

Om besparingen en zuinig leven mogelijk te maken, is het belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiën. Door een kasboek bij te houden kan gemakkelijk een overzicht gemaakt worden. Door zowel de uitgaven als de inkomsten te noteren kan gekeken worden waarop eventueel bezuinigd kan worden.

  • Doe boodschappen met een lijstje

Om te voorkomen dat onnodige producten gekocht worden, kan het verstandig zijn om van tevoren een boodschappenlijst te maken.

  • Electra.

Veel mensen laten onnodig lampen aanstaan of bijvoorbeeld de televisie op standby staan. Door dit soort kleine dingen aan te passen kan al geld bespaard worden.

  • Abonnementen.

Erg veel mensen hebben abonnementen op allerlei diensten, de sportschool, tijdschriften en bijvoorbeeld de krant. Vaak wordt de helft ervan niet gebruikt. Daarom kan het goed zijn om eens te kijken wat wel en niet echt benut wordt en in hoeverre het nodig is om het abonnement te behouden, daar kan meestal op worden bespaard.

  • Betaal nooit de volle prijs.

Sommige producten kunnen voor veel minder geld aangeschaft worden. 

De bovenstaande punten zijn slechts een aantal tips om een zuinig leven mogelijk te maken. Door op een bewuste manier om te gaan met geld kan al een grote stap vooruit gemaakt worden voor het zuinig leven en flink worden bespaard.


 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus